2019

Afkeer is het tegenovergestelde van liefde

Alsof ze de duivel persoonlijk ziet binnenwandelen, verandert haar open houding gelijk bij mijn binnenkomst naar vijandigheid. Ze verbergt haar afkeer niet. Woede en walging straalt ze uit richting mij. Haar negativiteit beïnvloed mijn dag, als zij achter de toonbank staat en ik bij haar boodschappen afreken.

Eerder deed ze nooit vreemd tegen me. Altijd kon ik een vriendelijke glimlach van haar verwachten. Maar sinds een tijdje is de boel compleet omgedraaid. Haar attitude veranderde in één seconde toen ze zag dat mijn vriendin haar affectie naar me toonde toen we voor de toonbank stonden en gebak uitzochten. Vanuit mijn ooghoek zag ik het gebeuren. Haar glimlach nam plaats voor een blik van walging. Alsof ze klanten voor haar neus over de tompouces heen zag schijten en ze die tegen haar hoofd gesmeten kreeg en de gele room gemixt met dunne waterige ontlasting langzaam van haar voorhoofd richting haar mond gleed. Zoveel afkeer droop er van haar gezicht af.

Sinds die ene blijk van intimiteit is het overduidelijk dat ze me kan uitkotsen. Vanochtend zocht ik broodbeleg uit en voelde gelijk alweer haar strenge afkeurende blik vanaf een afstand. Haar haatgevoelens wekte mijn nog slaperige hoofd. Had ik hier nu zin in, net nadat ik mijn bed uit was gekomen? Moest mijn dag hiermee beginnen? Nee. Mijn antwoord was nee. Ik keerde mijn rug naar haar toe en besloot een andere winkelbediende op te zoeken. Op het moment van mijn besluit, voelde ik me gelijk al een stuk lichter. Mijn “nee” elimineerde haar negativiteit zo de atmosfeer uit.

In een interview met Oprah Winfrey las ik eens dat zij niet reageert op negatief commentaar. Zij bant sowieso alle negatieve energie uit haar leven. Misschien is het ook maar beter om negativiteit, zoals homo-negativiteit, totaal de rug toe te keren. De haters lekker links te laten liggen en ze te laten stikken in hun eigen beperkte visie op het leven. En laat het even duidelijk wezen: afkeer en haat verspreiden is het tegenovergestelde van liefde en liefde is voor iedereen.

Eén gedachte over “Afkeer is het tegenovergestelde van liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!